Uncategorized @fa, مشاوره

how to design electrical control panel

automation plc

پانل های کنترل برق آنقدر پیچیده هستند که انواع مختلفی از سوالات در مورد اصول آنها وجود دارد که ما قصد داریم در این مقاله درمورد بخشی از ان صحبت کنیم انچه در ادامه در مورد ان صحبت میکنیم  ، از جمله اینکه ما از چه نوع تجهیزاتی استفاده می کنیم ، نحوه سیم کشی پانل ها ، نحوه نگهداری پانل و کابینت در محدوده دمای طبیعی و غیره.برای دیدن اینکه اجزای اساسی یک صفحه کنترل چیست ، چگونه سیم می شوند ، عملکرد ترموستات و غیره چیست ، برای دانستن بیشتر این مقاله را ادامه می دهیم.

ما در مورد یک کنترل پنل برای سیستمی که فاضلاب را به آب تمیز تبدیل می کند بحث خواهیم کرد.

با استفاده از این صفحه کنترل ، آب فاضلاب تصفیه و تمیز شده و به آب آشامیدنی تبدیل می شود.

ابعاد تابلو برق

ما قصد داریم یک کنترل پنل 2 درب را بررسی کنیم.پانل های کنترل بر اساس تعداد درب هایی که دارند متفاوت نامگذاری شده اند.محفظه های صفحه کنترل بسته به اندازه بزرگ بودن پنل های شما ، دارای طرح های یک ، دو و سه در هستند. هرچه تعداد دستگاه شما بیشتر باشد ، کابینت کنترل نیز بزرگتر خواهد بود.

کلید های داخل تابلو برق

چند سوئیچ به ورودی و خروجی PLC در جلوی پنل متصل شده اند.

بی صدا کردن آژیر

این دکمه ای است که شما از آن استفاده می کنید زیرا هشدار فعال بر روی سیستم وجود دارد.

هنگامی که هشدار فعال بر روی سیستم وجود دارد ، هر کسی که در کف کارخانه مسئول است ، این دکمه را فشار داده تا زنگ هشدار را تأیید کرده و زنگ اخبار را بی صدا کنید. قطع صدای زنگ به این معنی است که زنگ هشدار هنوز وجود دارد و هنوز هم در HMI (رابط ماشین انسان) قابل مشاهده است ، اما صدای زنگ هشدار متوقف شده است. هنگامی که زنگ هشدار روی سیستم فعال است ، و این صدای بلند دیوانه کننده ای را ایجاد می کند ، مهندس یا تکنسین ممکن است این دکمه را فشار دهد تا صدای زنگ را بی صدا کند و با این کار آنها به آگاهی از زنگ هشدار نیز اعتراف می کنند. بر این اساس ، دفعه بعدی که زنگ هشدار را روی HMI مشاهده کردید ، اما هیچ صدایی وجود ندارد ، ظاهراً به این معنی است که کسی هشدار را قبلاً تصدیق کرده است.

دکمه خاموش کردن اضطراری و / ری استارت  اضطراری

در مرحله بعدی دکمه فشار اضطراری خاموش کردن یا همانطور که ممکن است E-Stop باشد ، داریم. همانطور که نام آن مشخص شده است ، شما از این سوئیچ برای خاموش کردن کل سیستم در مواقع اضطراری استفاده می کنید و با این کار می توانید از آسیب رسیدن به سیستم یا افراد اطراف خود جلوگیری کنید.

ما از این دکمه با روکش محافظت می کنیم تا از استفاده ناخواسته توسط افراد جلوگیری کنیم و اگر کسی این دکمه را ناخواسته فشار دهد ، کل سیستم کاملاً خاموش خواهد شد هنگامی که سوئیچ توقف اضطراری را فشار می دهید ، یک نشانگر زنگ قرمز روی صفحه HMI ظاهر می شود.پس از برطرف شدن وضعیت اضطراری و تمایل به اجرای مجدد سیستم ، می توانید دکمه تنظیم مجدد ESD یا تنظیم مجدد خاموش کردن اضطراری را فشار دهید تا زنگ هشدار و نشانگر موجود در HMI حذف شود.

حالت قفل سوئیچ اضطراری

با فشار دادن Stop-Stop به حالت قفل می رود.برای باز کردن قفل سوئیچ و برگشتن آن به حالت عادی ، می توانیم آن را بچرخانیم و سوئیچ دوباره به حالت عادی باز می گردد.

نحوه اتصال سوئیچ های درب پانل به PLC

در پشت درب قابل مشاهده است سیم متصل شده ازسوئیچ تا ورودی PLC  است.

اجزای تابلو برق

تجزیه و تحلیل کلیه اجزای پشتیبانی کننده این پنل و اتصالات آنها.

پردازنده تابلو برق

اولین ماژول ما ، CPU ، به عنوان مغز PLC کار می کند. دارای چند LED ، اترنت ، و سوئیچ های مختلف DIP است.

درگاه های ورودی و خروجی کنترلر

بعد ، ما کارت های ورودی و خروجی داریم.از این کارت ها ، آنهایی که سیم های آبی دارند ورودی دیجیتالی هستند و کارت های خروجی و آنهایی که سیم های سفید دارند کارت ورودی و خروجی آنالوگ هستند.بنابراین می بینید که ما کارت های جداگانه ای برای سیگنال های دیجیتال و آنالوگ اعمال می کنیم.PLC نشان داده شده در بالا واحدی است که شامل یک CPU و چند کارت ورودی و خروجی است که با هم سخت افزار PLC را تشکیل می دهند.

سیم کشی تابلو برق

نگاهی به سیمهای متصل به PLC بیندازید.

این سیمها از طریق درایور تا انتها می آیند و سپس به ترمینالهای داخل پنل متصل می شوند.

یک سر سیم ها به کارت های PLC و انتهای دیگر به ترمینال ها متصل است.

Gland plate

ابتدا مانند سوراخ هایی که در تصویر زیر داریم ، در پایین این صفحه چند سوراخ ایجاد می کنیم.این صفحه نامیده می شود و اجازه می دهد کابل ها به صفحه متصل شوند. سپس ، آنها را درون تابلو  قرار داده و به انتهای دیگر ترمینال ها متصل می کنیم.

لطفا توجه داشته باشید که ما در اینجا از اصطلاح کابل به جای سیم استفاده می کنیم. تفاوت در چیست؟

سیم یک سیم رسانا است ، اما کابل گروهی از سیمها است که در یک ژاکت پوشانده شده است.

در خارج از صفحه کنترل ، شما از کابل استفاده می کنید ، اما در داخل پنل ، ژاکت را برمی دارید و از سیم ها استفاده می کنید زیرا در داخل صفحه ، شما باید سیم های تک را برچسب بزنید. و اکنون این سوال پیش می آید که چرا برچسب گذاری می شود؟ برای اینکه بتوانید سیم ها را شناسایی کنید باید برچسب گذاری کنید ، در صورت بروز مشکل به رفع عیب کمک می کند.

خیلی بهتر است که سیم را از هر دو انتها برچسب بزنید ، بنابراین شما می دانید که دقیقاً هر انتهای محل ختم می شود.

 

کلید اتصال به شبکه

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید ، PLC از طریق کابل به یک سوئیچ اترنت متصل است.

از انتهای دیگر ، سوئیچ شبکه به دستگاه های دیگری متصل می شود که ما آنها را واحد ارتباط رابط یا CIU می نامیم.

خوب است که اضافه کنید PLC ابتدا به سوئیچ شبکه متصل است ، سپس سوئیچ به واحدهای رابط متصل می شود و بعداً انتهای دیگر واحدها به دستگاه های دیگر متصل می شوند.

برخی از دستگاه های میدانی مستقیماً از طریق سیم به PLC متصل می شوند و برخی دیگر از طریق کابل های اترنت متصل می شوند.

منبع تغذیه تابلو برق

در تمام تابلو برق ها  چند منبع تغذیه وجود دارد. چون درتابلوی موجود دو سطح ولتاژ 12 و 24 ولت وجود دارد پس باید تو منبع تغذیه قرار بگیرد ما دارای ولتاژ خروجی 24 ولت DC و جریان خروجی 20 آمپر (که با amp نمایش داده می شود).

منبع کوچک ولتاژ خروجی 12 ولت DC و جریان خروجی 10 آمپر است.هر دو منبع تغذیه 220 ولت AC را به عنوان ورودی دریافت می کنندبزرگتر و کوچکتر به ترتیب 24 ولت DC در خروجی و 12 ولت DC در خروجی به شما می دهند.ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که چرا ما دو منبع تغذیه داریم؟ زیرا ما برخی از دستگاه ها را در تابلو برق داریم که با 24 ولت DC کار می کنند و برخی دیگر از دستگاه ها که با ولتاژ 12 ولت کار می کنند.شاید برای شما جالب باشد که بدانید چرا منبع تغذیه 24 ولت در مقایسه با منبع تغذیه 12 ولت از آمپراژ خروجی بیشتری برخوردار است؟دلیل این امر آنست که تعداد دستگاهها یا خود دستگاههایی که از منبع تغذیه 24 ولت تأمین می شوند ، برای کارکرد بیشتر از آنهایی که از منبع تغذیه 12 ولت تأمین می شوند ، به جریان ورودی بیشتری نیاز دارند.

ابعاد منبع تغذیه چقدر باید درنظر گرفته شود؟

ما معمولاً منبع تغذیه را بر اساس مقدار جریان خروجی مورد نیاز خود اندازه می کنیم.به عنوان مثال ، ما منبع تغذیه با جریان خروجی 1 آمپر ، 3 آمپر ، 5 آمپر ، 10 آمپر و 20 آمپر داریم.هرچه دستگاه های بیشتری داشته باشیم ، به جریان بیشتری نیاز داریم و تعداد منبع تغذیه بیشتر می شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *